Καλοκαιρινά λαχανικά!
Υλικά:
Για 6 μερίδες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 μεσαίο κολοκυθάκι
- 1 μεσαίο κίτρινο κολοκυθάκι
- 1 μεσαία πατάτα
- 1 μεσαία ντομάτα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- αλάτι και πιπέρι
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κάνουμε το σκόρδο κιμά. Τσιγαρίζουμε και τα δύο σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου πέντε λεπτά).
- Ενώ το κρεμμύδι και το σκόρδο σοτάρονται, κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Ψεκάζουμε το εσωτερικό ενός 20×20 τετράγωνου ή στρογγυλού ταψιού με αντικολλητικό σπρέι. Απλώνουμε μέσα στο ταψί το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τοποθετούμε σε λεπτές φέτες τα λαχανικά στο ταψί κατακόρυφα, σε ένα εναλλασσόμενο σχέδιο. Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε την κορυφή με το τυρί και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι το τυρί να ροδίσει
- Θα μπορούσατε να τα κόψετε όπως τις πατατες φούρνου ή σε κυβάκια...
- Καλή επιτυχία!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου