marmelada mantarini



                                    






ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

2 κιλά μανταρίνια
1 1/2 κιλό ζάχαρη
6 φλιτζάνια νερό
3 κουταλιές της σούπας γκραν μαρνιέ

 

ΟΔΗΓΙΕΣ:

  • Πλύνετε καλά καλά τα μανταρίνια, ξεφλουδίστε τα και πετάξτε τις μισές φλούδες.
  • Τις υπόλοιπες φλούδες ψιλοκόψτε τες.
  • Κόψτε τα μανταρίνια σε μικρά κομμάτια βγάλτε τυχόν κουκούτσια και βάλτε τα μαζί με τη ζάχαρη, την ψιλοκομμένη φλούδα και το νερό σε μια κατσαρόλα.
  • Βάλτε την κατσαρόλα  να πάρει μια βράση ανακατεύοντας μέχρι να λειώσει η ζάχαρη.
  • Χαμηλώστε την φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει για περίπου 45 με 60  λεπτά.
  • Προσθέστε το γκαν μαρνιέ, ανακατέψτε και αφήστε τη μαρμελάδα σας να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Βάλτε τη σε αποστειρωμένα βάζα και όταν κρυώσει σφραγίστε τα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΛΑΤΑ ΚΗΠΟΥΡΟΥ!

Τάρτα με σοκολάτα και αλατισμένη καραμελα!!