ΦΑΣΟΛΑΔΑ: Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΡΥΟ!!
ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΥΛΙΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ..ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ!!!
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
- 2 φλ.τσαγιού φασόλια μέτρια ή ψιλά
- 2-3 καρότα σε λεπτές φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3-4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτα ή 1 κ.σ. πελτέ
- πιπέρι
- αλάτι
- νερό
1)Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, που να τα σκεπάζει (2
δάχτυλα πιο πάνω). Σε μέτρια φωτιά να βράσουν για 10 λεπτά (από τη
στιγμή του βρασμού).
2)Θα ανέβουν επάνω. Σβήνουμε το μάτι και περιμένουμε 30 λεπτά,θα φουσκώσουν και θα καθίσουν κάτω.
3)Στο χρόνο αναμονής,ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Ζεσταίνουμε και νερό στο βραστήρα.
4)Σουρώνουμε τα φασόλια και πετάμε το νερό τους.
5)Βάζουμε τα φασόλια,τα λαχανικά και το λάδι στην κατσαρόλα.
6)Προσθέτουμε καυτό νερό, μέχρι να σκεπαστούν όλα (2 δάχτυλα πιο πάνω) και
σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν τα φασόλια.
7)Αλατίζουμε, προσθέτουμε και τη σάλτσα ή τον πελτέ και το κ.πιπέρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγο ακόμη να χυλώσει το φαγητό.
8)Αν βιαζόμαστε αφήνουμε το καπάκι ανοιχτό για λίγο. Αυτό βοηθάει να χυλώσει πιο γρήγορα. 9)Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ..ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ!!

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου