christmas cake!!





θα χρειαστούμε:

1 βιτάμ σε θερμ. δωμ.
1 κούπα ζάχαρη 
3 αυγά
1 κούπα γάλα
1 γιαούρτι ( έβαλα total 2%)
1/2 κούπα καρύδια ολόκληρα
1/2 κούπα σταφίδες ξανθές ( πασπαλισμένες με αλεύρι για να μην κάτσουν στον πάτο του γλυκού )
1/2 κούπα κάστανα βρασμένα και χοντροκομμένα
150gr κουβερτούρα λιωμένη σε μπέν μαρί
Το ξύσμα και τον χυμό απο ένα πορτοκάλι ( το στύβουμε με τα χέρια μας )
1 φαρίν απ ( κοσκινισμένο )
2 βανίλιες

Γλάσο και τρούφα σοκολάτας για το γαρνίρισμα

εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα και τα καρύδια.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5΄ ακόμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα κέικ. Αδειάζουμε το μισό μείγμα μέσα και σκορπάμε τις σταφίδες απο πάνω.
Στο υπόλοιπο μείγμα, ανακατεύουμε την λιωμένη κουβερτούρα, το ξύσμα στύβουμε και το πορτοκάλι μέσα και ρίχνουμε και τα κάστανα.
Μεταφέρουμε στην φόρμα πάνω απο τις σταφίδες. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40' περίπου, μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι και να βγαίνει στεγνόΑφήνουμε να κρυώσει και διακοσμούμε με γλάσο και τρούφα σοκολάτας ή με ότι άλλο μας αρέσει!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΛΑΤΑ ΚΗΠΟΥΡΟΥ!