Τσιπούρα στη λαδόκολλα με λαχανικά!!
θα χρειαστούμε:
- 1 μέτρια τσιπούρα καθαρισμένη
- 1 κολοκυθάκι πράσινο κομμένο σε φέτες
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό σε λεπτές στρογγυλές φέτες
- ½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 2 άσπρα μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες
- 1 μέτριο καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
- λίγο σέλινο κομμένο (από το κλωνάρι)
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- αλάτι
- 1-2 κ.σ ντοματοχυμό
- 1 κομμάτι λαδόκολλα
- φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- Προθερμαίνω το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
- «Ανοίγω» την κοιλιά του ψαριού και τοποθετώ μέσα το κλωνάρι από το δεντρολίβανο.
- Αλατοπιπερώνω το ψάρι και το τοποθετώ μέσα στη μέση της λαδόκολλας.
- Τοποθετώ όλα τα λαχανικά πάνω από το ψάρι. Το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι, τα μανιταράκια, το καρότο, την πιπεριά και το σέλινο.
- Αλατοπιπερώνω και τα λαχανικά. Επίσης απλώνω από πάνω τις 2 κ.σ ντοματοχυμό.
- Κλείνω τη λαδόκολλα από τις τέσσερις μεριές και τη τσαλακώνω στο πάνω μέρος για να μην ανοίξει…
- Ψήνω στο φούρνο για 45-55 λεπτά…
- Προαιρετικά ανοίγω τη λαδόκολλα και ψήνω ακόμη 5-10 λεπτά το ψάρι με ανοιχτή τη λαδόκολλα για να ξεροψηθεί στην επιφάνεια…
- Στύβω λεμόνι κατά το σερβίρισμα!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου