θα χρειαστούμε:
- 4 τορτίγιες από σιτάρι
- Ελαιόλαδο
- ½ κιλό μοσχαρίσιο άπαχο κιμά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 μέτριες ντομάτες σε κυβάκια
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Το χυμό από ένα μικρό Lime
- 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
- 2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 2 κ.γ. κύμινο
- Αλάτι και πιπέρι
εκτέλεση:
Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
Βάλε
τις τορτίγιες σε βαθιά στρογγυλά ανοξείδωτα μπολ ράντισε με ελάχιστο
ελαιόλαδο και πίεσε εσωτερικά να πάρει το σχήμα του μπολ. Ψήσε στον
προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά να πάρει χρώμα η τορτίγια και να
σκληρύνει στο σχήμα που επιθυμείς
Παράλληλα
σόταρε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και πρόσθεσε τον κιμά και με ξύλινη
κουτάλα γύρισε όσο μπορείς να πάρει χρώμα και να σπάσει σε μικρά
γρομπαλάκια. Πρόσθεσε το τσίλι, το κύμινο, αλατοπιπέρωσε και χαμήλωσε τη
φωτιά. Άφησε σκεπασμένο να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Λίγο πριν το
κατεβάσεις από τη φωτιά πρόσθεσε το μισό φλιτζάνι με τα τυριά
Ανάμειξε σε ένα μπολ τις ντομάτες το κρεμμύδι σε κυβάκια και ελαιόλαδο με μαϊνταό. Ράντισε με το λεμόνι και ανακάτεψε
Βάλε
στις τορτίγιες από ένα φλιτζάνι iceberg, μοίρασε από πάνω τα φασόλια,
το μείγμα ντομάτας και τέλος τον κιμά. Πασπάλισε με το υπόλοιπο τυράκι
και σέρβιρε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου