Χριστουγεννιάτικο cake με γιαούρτι!!




θα χρειαστούμε:
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 80 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 330 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 180 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 30 γρ. κονιάκ
 για το σιρόπι:

  • 300 γρ. λευκή ζάχαρη 
  • 250 γρ. νερό
  • χυμός από 1 λεμόνι
για την σως:
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 36% 
  • 100 γρ. γάλα  
εκτέλεση:
 Ανακατεύουμε το γιαούρτι με . την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα από το λεμόνι.
Στο τέλος, το κονιάκ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ασπράδια του αυγού σε μαρέγκα που έχουμε χτυπήσει με την κρυσταλλική ζάχαρη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί, αδειάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (Miele) στους 160-170ο C για 50 λεπτά περίπου.
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε όταν το γλυκό είναι ζεστό και το σιρόπι χ

λιαρό (κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια του γλυκού, αφού ψηθεί, για να πάει παντού το σιρόπι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΛΑΤΑ ΚΗΠΟΥΡΟΥ!

Τάρτα με σοκολάτα και αλατισμένη καραμελα!!