Πατατοσαλάτα για το Κυριακατικο τραπεζι σας!
για την πατατοσαλάτα μας θα χρειαστούμε:
- 8 λωρίδες μπέικον σε κομματάκια
- 5-6 μεγαλούτσικες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 1/2 κούπα σέλερι ψιλοκομμένο
- 1/4 κούπας κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/4 κούπας αγγουράκια πίκλες ψιλοκομμένα
- μισή πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
- μισή πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 2-3 κ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της.σούπας ξυδι
- 2 κουταλιές της.σούπας μαγιονέζα
- 3-4 κουταλακια τηςσούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της.σούπας μουστάρδα
- 200 γραμμάρια Φιλαδέλφεια
- Βάλτε το μπέϊκον σ'ένα τηγάνι, επάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρετέ το, ώσπου να ροδίσει και να γίνει κριτσανιστό. Βάλτε το επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να φύγουν και τα τελευταία υπολείμματα του λίπους.
- Σ'ένα μπολ ανακατέψτε τις πατάτες με το σοταρισμένο μπέικον και τα επόμενα 8 υλικά.
- Βάλτε σε μίξερ τα υλικά του ντρέσινγκ και χτυπήστε τα για 1 λεπτό, ώστε να ενωθούν σε λείο μείγμα.
- Αδειάστε το ντρέσινγκ στο μπολ με τις πατάτες και ανακατέψτε προσεκτικά κι απαλά, να πάει παντού.
- Αδειάστε το νέο μείγμα σε μια φόρμα . Για να βγάλετε εύκολα τη σαλάτα, ντύστε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη πριν βάλετε μέσα το μείγμα.
- Βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο να σταθεί αρκετές ώρες ή απο την προηγούμενη μέρα.
- Αναποδογυρίστε τη σε πιατέλα, αφαιρέστε με προσοχή την πλαστική μεμβράνη και στολίστε την πατατοσαλάτα με κόκκινη πιπεριά.
- Γύρω γύρω μπορείτε να βάλετε πρασινάδα για έξτρα χρώμα, όπως σγουρή ή μαρούλι
- Καλή σας όρεξη...περιμενω τις εντυπώσεις σας!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου