Κρουασανάκια με σοκολάτα
Θα χρειαστούμε:
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα γάλα φρέσκο ή αραιομένο εβαπορέ
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
- 1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 κρόκο αυγού
- αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
- 1 μικρό βαζάκι μερέντα
- Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα, προσθέτουμε το σπορέλαιο το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα 3 αυγά,ανακατεύουμε καλα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
- Θέλουμε μια μαλακή ζύμη όχι πολύ σφιχτή.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια έτσι ώστε όταν ανοιξουμε το φύλλο να έχει το μέγεθος ενός πιάτου.
- Παίρνουμε τα μπαλάκια και τα πατάμε ελαφρά με τις παλάμες μας δίνοντάς τους κυκλικό σχήμα.
- Κόβουμε σε 8 ίσα τρίγωνα (κανουμέ ένα σταυρό και απο επάνω ένα χ,για μεγαλύτερη ευκολία).
- Στη βάση του τρίγωνου βάζουμε ένα κουταλάκι μερέντα τυλίγουμε κατά μήκος και πιέζουμε ελαφρώς τις άκρες.
- Λαδώνουμε ένα ταψί βάζουμέ μέσα τα κρουασανάκια μας και αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά πάνω κάτω.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου