Ελληνικό χαμπουργκερ!
υλικά που θα χρειαστουμε:
για το μπιφτέκι:
- 750 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα Mild (απαλή)
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- λίγη ρίγανη
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι ανάλογα με τα γούστα σας
υλικά για την sause:
- 3 κ.σ. μαγιονέζα
- 3 κ.σ. dressing μέλι-μουστάρδα
- 4 ψωμάκια για Burger
- 4 φέτες κασέρι
- 4 φέτες ντομάτας
- 4 φέτες πιπεριάς Φλωρίνης
- 4 μαρουλόφυλλα
- Εκτέλεση για τον κιμά: Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη μουστάρδα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε αυτό το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Μετά το 10λεπτο, βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτεκάκια.
- Ψήνουμε τα burgers στο γκριλ ανάλογα με τα γούστα μας.
- για τη sauce: Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την μαγιονέζα και το Dressing με μέλι και μουστάρδα.
- Στήνουμε το Burger: Ψήνουμε ελαφριά (τοστάρουμε) τα ψωμάκια.
- Αλείφουμε το κάτω μισό ψωμάκι με τη sauce που μόλις ετοιμάσαμε,
- τοποθετούμε από ένα-δύο φύλλα μαρούλι (ή πράσινη σαλάτα) και τη ντομάτα,
- Και από πάνω του τοποθετούμε τα ψημένα burgers που ετοιμάσαμε.
- Μοιράζουμε και όση από τη sauce έχει περισσέψει,
- προσθέτουμε από πάνω τα “ελληνικά στοιχεία”: το κασέρι, τις σοταρισμένες φέτες απάκι και την πιπεριά φλωρίνης
- καπακώνουμε με το πάνω μισό ψωμάκι και γαρνίρουμε με άλλο ένα υλικό, τηγανιτές πατάτες
- Σερβίρουμε με μπύρα!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου