Ελληνικό χαμπουργκερ!



υλικά που θα χρειαστουμε:
για το μπιφτέκι:
  • 750 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Mild (απαλή)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • λίγη ρίγανη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι ανάλογα με τα γούστα σας

υλικά για την sause:
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. dressing μέλι-μουστάρδα
υλικά για το burger:
  • 4 ψωμάκια για Burger
  • 4 φέτες κασέρι
  • 4 φέτες ντομάτας
  • 4 φέτες πιπεριάς Φλωρίνης
  • 4 μαρουλόφυλλα
εκτέλεση:
  1. Εκτέλεση για τον κιμά: Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη μουστάρδα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Βάζουμε αυτό το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  4. Μετά το 10λεπτο, βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτεκάκια.
  5. Ψήνουμε τα burgers στο γκριλ ανάλογα με τα γούστα μας.
  6.  για τη sauce: Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την μαγιονέζα και το Dressing με μέλι και μουστάρδα.
  7. Στήνουμε το Burger: Ψήνουμε ελαφριά (τοστάρουμε) τα ψωμάκια.
  8. Αλείφουμε το κάτω μισό ψωμάκι με τη sauce που μόλις ετοιμάσαμε,
  9. τοποθετούμε από ένα-δύο φύλλα μαρούλι (ή πράσινη σαλάτα) και τη ντομάτα,
  10. Και από πάνω του τοποθετούμε τα ψημένα burgers που ετοιμάσαμε.
  11. Μοιράζουμε και όση από τη sauce έχει περισσέψει,
  12. προσθέτουμε από πάνω τα “ελληνικά στοιχεία”: το κασέρι, τις σοταρισμένες φέτες απάκι και την πιπεριά φλωρίνης
  13. καπακώνουμε με το πάνω μισό ψωμάκι και γαρνίρουμε με άλλο ένα  υλικό, τηγανιτές πατάτες 
  14. Σερβίρουμε με μπύρα!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΛΑΤΑ ΚΗΠΟΥΡΟΥ!

Τάρτα με σοκολάτα και αλατισμένη καραμελα!!