Cheesecake με βύσσινα



Θα χρειαστούμε:

  • 1,5 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 150γραμμάρια βούτυρο
  • 1 φιλαδέλφεια των 200γραμμάρια
  • 1 φλυτζάνι φυτική κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 βάζο κομπόστα βύσσινα
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κοφτές κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
εκτέλεση:

     Για την βάση:
  1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα (με moulinex ή στο χέρι, ανάλογα πόσο τριμμένα τα θέλετε).
  2. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε το μπισκότο και ανακατεύετε να γίνει ομοιόμορφο.
  3. Στρώνετε το μίγμα σε ένα πυρέξ ή κάποιο άλλο βαθύ σκεύος (αν έχετε φόρμα για τούρτες, ακόμα καλύτερα).
  4. Αφήνετε λίγο να κρυώσει.
Για την κρέμα:
  1. Χτυπάτε στο μίξερ την φιλαδέλφεια με τις 2 κουταλιές άχνη.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τη φυτική κρέμα γάλακτος με τις άλλες 2 κουταλιές άχνη, μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγύ.
  3. Ανακατεύετε τα 2 μίγματα με ένα κουτάλι και το στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από το μπισκότο.
Τα βύσσινα και το γλάσο:
  1. Στραγγίστε την κομπόστα (κρατώντας το ζουμί) και στρώστε τα βύσσινα πάνω στην κρέμα.
  2. Ρίχνετε ένα φλυτζάνι από το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι (αν τυχόν είναι λιγότερο συμπληρώνετε με νερό), και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε 2 δάχτυλα ζουμί και το ρίχνουμε και αυτό. Προσθέτουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.
  3. Με ένα κουτάλι στρώνουμε αμέσως το γλάσο πάνω από τα βύσσινα και την κρέμα.
  4. Το βάζουμε στο ψυγείο. Το γλυκό αυτό σερβίρεται κρύο!
Καλή Επιτυχία!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΛΑΤΑ ΚΗΠΟΥΡΟΥ!

Τάρτα με σοκολάτα και αλατισμένη καραμελα!!