Cheesecake με βύσσινα
Θα χρειαστούμε:
- 1,5 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
- 150γραμμάρια βούτυρο
- 1 φιλαδέλφεια των 200γραμμάρια
- 1 φλυτζάνι φυτική κρέμα γάλακτος
- 4 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 βάζο κομπόστα βύσσινα
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κοφτές κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Για την βάση:
- Θρυμματίζετε τα μπισκότα (με moulinex ή στο χέρι, ανάλογα πόσο τριμμένα τα θέλετε).
- Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε το μπισκότο και ανακατεύετε να γίνει ομοιόμορφο.
- Στρώνετε το μίγμα σε ένα πυρέξ ή κάποιο άλλο βαθύ σκεύος (αν έχετε φόρμα για τούρτες, ακόμα καλύτερα).
- Αφήνετε λίγο να κρυώσει.
- Χτυπάτε στο μίξερ την φιλαδέλφεια με τις 2 κουταλιές άχνη.
- Σε άλλο μπολ χτυπάτε τη φυτική κρέμα γάλακτος με τις άλλες 2 κουταλιές άχνη, μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγύ.
- Ανακατεύετε τα 2 μίγματα με ένα κουτάλι και το στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από το μπισκότο.
- Στραγγίστε την κομπόστα (κρατώντας το ζουμί) και στρώστε τα βύσσινα πάνω στην κρέμα.
- Ρίχνετε ένα φλυτζάνι από το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι (αν τυχόν είναι λιγότερο συμπληρώνετε με νερό), και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε 2 δάχτυλα ζουμί και το ρίχνουμε και αυτό. Προσθέτουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.
- Με ένα κουτάλι στρώνουμε αμέσως το γλάσο πάνω από τα βύσσινα και την κρέμα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο. Το γλυκό αυτό σερβίρεται κρύο!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου