Πίτα με σουβλάκι και τζατζικι λαχανικών


Υλικά συνταγής

για τα σουβλακια:
  • 6 πίτες
  • 1/2 κιλό χοιρινό για σουβλάκι ή κοτόπουλο
  • 1 κλασικό κύβο λαχανικών
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • πιπέρι
  • λαδόκολλες για το τύλιγμα και ξυλακια για σουβλακια
 για το τζατζικι λαχανικων:
  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 αγγούρι τρυφερό και λεπτό χωρίς πολλούς σπόρους
  • 1 καρότο
  • 1 τρυφερό κολοκύθι
  • 1 ώριμο αβοκάντο(προαιρετικο ειναι το αβοκαντο)
  • 1 ντομάτα
  • 2- 4 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2-3 κ.σ. ξίδι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • λίγο φρέσκο άνηθο και λίγο φρέσκο δυόσμο ή ένα από τα δύο 
 Εκτέλεση
Για τα σουβλάκια
Περνάμε τα σουβλάκια σε ξύλα. Τα ψήνουμε για 3-4' από κάθε πλευρά.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ βαθύ. Τρίβουμε με τα δάχτυλα τον κύβο λαχανικών. Ανακατεύουμε. Αφού παρουμε τα σουβλάκια απο  τη σχάρα τα βουτάμε στην μαρινάδα. Τα αφήνουμε να σταθούν το λιγότερο για 20', τα ξαναβάζουμε στη φωτιά και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο τους για λίγα επιπλέον λεπτά.
Ψήνουμε τις πίτες, τις γεμίζουμε με τα ζουμερά σουβλακια και μια γενναία δόση τζατζίκι λαχανικών.


Τζατζίκι λαχανικών
  Βγαζουμε την φλουδα απο την ντομάτα και την κόβουμε στην μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και κρατάμε μόνο τη ψίχα  της. Την ψιλοκόβουμε και την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζει καλά.Πλένουμε πολυ καλα το αγγούρι.
Το τρίβουμε  με την φλούδα του και το κολοκύθι το ίδιο. Τα αλατίζουμε κι αφήνουμε σε σουρωτήρι να μαραθούν για λίγα λεπτά. Τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπολ. Τρίβουμε το καρότο και ψιλοκόβουμε το αβοκάντο, προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, τα βότανα, το ελαιόλαδο, το ξίδι και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά, σχεδόν να λιώσει το αβοκάντο. Παγώνουμε καλά το ιδιαίτερο και υπέροχο αυτό τζατζίκι. 
Περιμένω και τα σχόλια σας.. και....ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΛΑΤΑ ΚΗΠΟΥΡΟΥ!

Τάρτα με σοκολάτα και αλατισμένη καραμελα!!