Γαλακτομπουρεκακια!
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
- 400 γρ. φύλλο κρούστας
- 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 κουταλάκια ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι κανέλα
- 50 γρ. βούτυρο κομμένο
- 1 κουταλιά κορν φλάουρ
- 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 110 γρ. ζάχαρη
- 500 ml. γάλα
- 2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 1 1/2 φλυτζάνι νερό
- 1/3 φλυτζάνι γλυκόζη
- Κόβουμε τα φύλλα σε 2 λουρίδες.
- Βάζουμε σε μπώλ το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά ή ώσπου να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Αλείφουμε 3 λώριδες με βούτυρο, βάζουμε 2 κουταλιές κρέμα στην άκρη και διπλώνουμε, τυλίγοντας σε ρολό. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε με βούτυρο.
- Ψήνουμε στούς 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Οταν κρυώσει το σιροπιάζουμε με το σιρόπι το οποίο έχουμε βράσει για 5 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου