Τριπλά σοκολατένια μάφινς!




θα χρειαστούμε:
  • 175 γρ. βούτυρο
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 4 κ.σ. γάλα 3,5% λιπαρά
  • 75 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη σε κομμάτια 0,5 εκ.
  • 75 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη σε κομμάτια 0,5 εκ
  • 75 γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα χοντροκομμένη σε κομμάτια 0,5 εκ
εκτέλεση:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Βάζουμε 12 χαρτάκια για muffins μέσα στις θήκες τους.
  • Χτυπάμε με το σύρμα καλά στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. από τα 175 γρ. αλεύρι στο μίγμα με το βούτυρο - ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ.
  • Προσθέτουμε ένα - ένα τ' αυγά μέσα στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο ένα λεπτό.
  • Περνάμε από κόσκινο το υπόλοιπο αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
  • Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το γάλα, τα στερεά υλικά που κοσκινίσαμε και τις σοκολάτες και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Διαιρούμε το μίγμα μας μέσα στα 12 φορμάκια από τα muffin και ψήνουμε για 20- 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να κάνουν ωραία κρούστα.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο , αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν στη θήκη τους και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΛΑΤΑ ΚΗΠΟΥΡΟΥ!