Γεμιστά κουλουράκια με μαρμελάδα για τον καφέ ή το τσάι σας



θα χρειαστούμε:
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 βανίλιες
  • 1 3/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
  • 1/4 του φλιτζανιού μαρμελάδα φράουλα ή ότι αλλο θέλετε
  • 2 κ.γ. κονιάκ
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
εκτέλεση:

 Λιώσε τη μαργαρίνη σε κατσαρολάκι, χωρίς να την κάψεις. Κατέβασε από τη φωτιά και ανάμειξε με τη ζάχαρη και το λάδι. Χτύπησε στο μίξερ να γίνει αφράτο και πρόσθεσε το αυγό και τη βανίλια.
  • 2Κοσκίνισε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το baking powder και πρόσθεσε στο μείγμα με τη ζάχαρη σε δόσεις.
  • 3Μοίρασε τη δόση στα δύο και άνοιξε κάθε κομμάτι σε φύλλο, αφού το βάλεις ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας. Άνοιξε σε δύο λεπτά ίσα φύλλα. Βάλε τα δύο φύλλα με τη λαδόκολλα στο ψυγείο και άφησε για 1 ώρα. Μπορείς να τα έχεις εκεί έτοιμα για ψήσιμο ως και τρεις μέρες.
  • 4Ρύθμισε τη σχάρα του φούρνου στη θέση 2/3 προς τα πάνω και προθέρμανε στους 190oC. Λάδωσε καλά δυο ταψάκια.
  • 5Με ένα κουπάτ για μπισκότα κόψε τα φύλλα σε κομμάτια. Όσα βγάλεις από το ένα φύλλο, φρόντισε να έχεις και στο άλλο. Στα μισά, άνοιξε μια μικρή τρύπα στο κέντρο με ένα μαχαιράκι.
  • 6Ανάμειξε τη μαρμελάδα με το κονιάκ και χτύπησε να είναι μαλακή και ρευστή. Βάλε από μισό κουταλάκι στο κέντρο ενός μπισκότου και σκέπασε με ένα άλλο, στο οποίο έχεις κάνει τρύπα.
  • 7Ψήσε για 10' λεπτά περίπου να πάρουν ελαφρύ καστανόξανθο χρώμα. Σέρβιρε με ζάχαρη άχνη αν θέλεις.
  • Σχόλια

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

    ΣΑΛΑΤΑ ΚΗΠΟΥΡΟΥ!

    Τάρτα με σοκολάτα και αλατισμένη καραμελα!!