Αφράτο κέικ πορτοκάλι





φίλες και φιλοι μου θα χρειαστούμε:
  • 250 ml ηλιέλαιο
  • 1 1/2 κούπες ζάχαρη (η κούπα μου χωράει περίπου 200 ml υγρό)
  • 4 αυγά
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι (400 γραμμάρια)
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • το χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 2 βανίλιες(προαιρετικά)
  • 500 γραμμάρια φαρίνα
  • 1 κουταλάκι σόδα 
εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (μέχρι να λιώσει η ζάχαρη,χρειαζεται λίγη υπομονή).
  2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγουλάκια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τον προσθέτουμε στο μείγμα μας.Επειδη ομως η σόδα θα ξεχυλισει να κανετε τη διαδικασια πανω απο το μπόλ σας.
  4. Συνεχίζουμε με τα γιαούρτια, το ξύσμα και τις βανίλιες ενώ χτυπάμε συνεχώς
  5. Τέλος προσθέτουμε -σιγά σιγά- το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ για άλλα 4 λεπτά.
  6. Βουτυροαλευρώνουμε τη φόρμα (αν έχετε αντικολλητική δεν χρειάζεται!).
  7. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.
 Καλή σας όρεξη και περιμένω τα σχόλια σας!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΛΑΤΑ ΚΗΠΟΥΡΟΥ!

Τάρτα με σοκολάτα και αλατισμένη καραμελα!!