Αφράτο κέικ πορτοκάλι
φίλες και φιλοι μου θα χρειαστούμε:
- 250 ml ηλιέλαιο
- 1 1/2 κούπες ζάχαρη (η κούπα μου χωράει περίπου 200 ml υγρό)
- 4 αυγά
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι (400 γραμμάρια)
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- το χυμό από 2 πορτοκάλια
- 2 βανίλιες(προαιρετικά)
- 500 γραμμάρια φαρίνα
- 1 κουταλάκι σόδα
- Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (μέχρι να λιώσει η ζάχαρη,χρειαζεται λίγη υπομονή).
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγουλάκια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τον προσθέτουμε στο μείγμα μας.Επειδη ομως η σόδα θα ξεχυλισει να κανετε τη διαδικασια πανω απο το μπόλ σας.
- Συνεχίζουμε με τα γιαούρτια, το ξύσμα και τις βανίλιες ενώ χτυπάμε συνεχώς
- Τέλος προσθέτουμε -σιγά σιγά- το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ για άλλα 4 λεπτά.
- Βουτυροαλευρώνουμε τη φόρμα (αν έχετε αντικολλητική δεν χρειάζεται!).
- Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου