Εύκολη πεντανόστιμη μακαροναδα με κόκκινη σάλτσα



Ολοι αγαπουν αυτό το εύκολο και γρήγορο πιάτο!οπότε και για να το κάνουν και κάτι φίλες μου φοιτήτριες που δεν τα πανε πολύ καλά στη μαγειρική...πάμε λεπτομερώς να κανουμε μαζι την συνταγή.

Θα χρειαστούμε

  • μισό ή ενα πακέτο μακαρόνια αναλογως την ποσοτητα που θέλετε να κάνετε
  •  3-4 ντομάτες ψιλοκομμενες
  •  1 κουταλια της σουπας πελτε  
  •  εάν δεν έχετε ντομάτες και πελτέ μπορείτε να βάλετε χυμο και κομματακια ντομάτας
  •  1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
  •  1 σκελιδα σκορδο (προαιρετικα)
  •  λίγο αλατι-πιπερο
  •  ριγανη 
  •  βασιλικο ή οτι αλλο θελετε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα θα ξεκινήσουμε με την σάλτσα διότι χρειάζεται λιγη περισσοτερη ώρα .Τσιγαρίζετε το σκόρδο και το κρεμμύδι μεχρι να χρυσαφίσουν λιγο, οχι να καούν έπειτα αν βαλετε χυμό με κομματακια τον βαζεται στην κατσαρόλα και ανακατεύεται μια δυο φορες για να ενωθουν τα υλικά μας.Εάν απο την αλλη βαλετε τις ντοματες και τον πελτε..μολις χρθσαφισει το σκορδο και το κρεμμυδι  ρίχνετε τις φρέσκες ντομάτες και ανακατεύετε μερικά λεπτά να φύγουν τα πολλά νερά. Στην συνέχεια προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, που έχετε διαλύσει σε ένα ποτηράκι με 2 δάχτυλα νερό. Αφήνετε να βράσουν.Οταν λεμε να βράσουν εννοουμε να κάνουν μπουρμπουληθρες..!Οσο περιμενουμε να δεσει η σάλτσα να πήξει λίγο..να μην ειναι σαν νερό αρχιζουμε τα μακαρόνια.Βάζουμε σε μια κατσαρολα νερο μεχρι τη μεση αν ειναι μεγαλη ή στα 2/3 της κατσαρόλας.Μόλις αρχισει και βράζει καλά..κανει καλες μπουρμπουλήθρες βαζουμε τα μακαρόνια μεσα στην κατσαρόλα μαζι με λίγο αλάτι,μετα απο περιπου 7 λεπτα θα ειναι έτοιμα.Μόλις ειναι ετοιμα τα σουρωνοθμε και αμεσως μετα τα βαζουμε στην κατσαρολα με λιγο λαδι για να μην κολλησουν και λιγο βουτυρο για τη γευση Αφού έχει «δέσει» η σάλτσα προσθέτετε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα μυρωδικα που εχετε επιλέξει. Ανακατεύετε, αφήνετε μερικά ακόμη λεπτά και είναι έτοιμη.

buon appetito!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΛΑΤΑ ΚΗΠΟΥΡΟΥ!

Τάρτα με σοκολάτα και αλατισμένη καραμελα!!