Αυθεντικές Γαλλικές κρεπες με μερέντα και μπισκότο





θα χρειαστειτε

 για το μιγμα

       4 αυγά
       1 ποτήρι γάλα
       μισό ποτήρι βούτυρο λιωμένο
       ένα σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
       μισό κουταλακι του γλυκού αλάτι
       2 κουταλιες του γλυκου ζάχαρη
       1 1/2 κουπα αλεύρι
        *ισως χρειαστει λίγο ακόμα αλευρι,ο χυλός ούτε νερουλος ούτε ζύμη

 για τη γέμιση

     μερέντα 
     μπισκοτα της αρεσκειας σας
    
εκτελεση

           Σε ένα μπολ Βάζετε όλα τα υλικά μαζί . Χτυπήστε με το  μίξερ έως ότου γίνει ένας    πηχτός,λείος χυλός
  • Σε ένα αντικολλητικο τηγάνι βάζετε ελαχιστο  βούτυρο και στη συνεχεία προσθέτετε με μια κουτάλα λιγο μείγμα έτσι ώστε να καλύψει το πάτο του τηγανιού και να δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση. 
  • Γυρίστε την κρέπα να ψηθεί κι από την άλλη.
  • Τοποθετήστε τη μια πάνω στη άλλη σε ένα πιάτο (ένα μείγμα βγάζει 20-25 κρέπες).
  •  Στη συνεχεία αλείφετε μια στρώση μερέντα και μπισκότα (κατά προτίμηση πολύ καλά τριμμένα) πάνω σε κάθε κρέπα
  • .Προτείνω επίσης να δοκιμάσετε μερικές με φρουτα και με μαρμελαδα 
  • Το ίδιο μείγμα ισχύει και για αλμυρές κρέπες με γέμιση αλλαντικών και τυριών.

    Καλή σας όρεξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΛΑΤΑ ΚΗΠΟΥΡΟΥ!

Τάρτα με σοκολάτα και αλατισμένη καραμελα!!