Αυθεντικές Γαλλικές κρεπες με μερέντα και μπισκότο
θα χρειαστειτε
για το μιγμα
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα
μισό ποτήρι βούτυρο λιωμένο
ένα σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
μισό κουταλακι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιες του γλυκου ζάχαρη
1 1/2 κουπα αλεύρι
*ισως χρειαστει λίγο ακόμα αλευρι,ο χυλός ούτε νερουλος ούτε ζύμη
για τη γέμιση
μερέντα
μπισκοτα της αρεσκειας σας
εκτελεση
Σε ένα μπολ Βάζετε όλα τα υλικά μαζί . Χτυπήστε με το μίξερ έως ότου γίνει ένας πηχτός,λείος χυλός
- Σε ένα αντικολλητικο τηγάνι βάζετε ελαχιστο βούτυρο και στη συνεχεία προσθέτετε με μια κουτάλα λιγο μείγμα έτσι ώστε να καλύψει το πάτο του τηγανιού και να δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση.
- Γυρίστε την κρέπα να ψηθεί κι από την άλλη.
- Τοποθετήστε τη μια πάνω στη άλλη σε ένα πιάτο (ένα μείγμα βγάζει 20-25 κρέπες).
- Στη συνεχεία αλείφετε μια στρώση μερέντα και μπισκότα (κατά προτίμηση πολύ καλά τριμμένα) πάνω σε κάθε κρέπα
- .Προτείνω επίσης να δοκιμάσετε μερικές με φρουτα και με μαρμελαδα
- Το ίδιο μείγμα ισχύει και για αλμυρές κρέπες με γέμιση αλλαντικών και τυριών.
Καλή σας όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου