Αφράτα πισία!
θα χρειαστούμε:
Για την ζύμη
- 750 γρ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. φέτα τριμμένη
- 2 αυγά
- πιπέρι (προαιρετικά)
- 4-5 πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
1)Ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια.
2)Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
3)Παίρνουμε ένα μπαλάκι σε μέγεθος καρυδιού και το ανοίγουμε σε στρόγγυλο λεπτό φύλλο.
4)Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Κλείνουμε τις άκρες με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
5)Τρυπάμε την επιφάνεια τους με το πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνισμα.
Τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τυχόν λάδια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου