Κορμός με σαντυγί και μερμελάδα



θα χρειαστούμε:
  • 2 αυγά
  • 1 ζαχαρούχο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 βανίλια
  • 1 νεροπότηρο αλεύρι φάριν απ
  • Άχνη για πασπάλισμα
  • σαντιγί, μερέντα ή μαρμελάδα
εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε καλά τα αυγά.
  2. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  4. Ρίχνουμε το μίγμα να καλύψει περίπου τα 2/3 του ταψιού.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
  7. Βγάζουμε προσεκτικά το παντεσπάνι και το γυρίζουμε ανάποδα.
  8. Βάζουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας και το τυλίγουμε σε ρολό.
  9. Πασπαλίζουμε με άχνη.
  10. Κόβουμε σε κομμάτια πάχους 1 δάκτυλο έκαστο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΛΑΤΑ ΚΗΠΟΥΡΟΥ!

Τάρτα με σοκολάτα και αλατισμένη καραμελα!!