Mπακλαβαδάκια!



Εύκολα και μυρωδάτα!!
θα χρειαστούμε:
(για περίπου 18 μπακλαβαδάκια)
  • 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 6 φύλλα)
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
  • 2 φλυτζάνια καρύδια ψιλοτριμμένα
  • 3 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • λίγη κανέλα
  • λίγο γαρύφαλο σκόνη
Για το σιρόπι:
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/4 φλυτζανιού μέλι
  • 1 φλυτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 καρφιά γαρύφαλο
εκτέλεση:
  • Έχουμε ξεπαγώσει το φύλλο μας.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπωλ.
  • Στρώνουμε ένα-ένα φύλλο στον πάγκο της κουζίνας. Το αλείφουμε με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα μας.
  • Κόβουμε κατά μήκος τα φύλλα σε τρείς ίσες λουρίδες.
  • Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση πάνω στην άκρη της κάθε λουρίδας.
  • Τυλίγουμε τη λωρίδα τριγωνικά, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε τριγωνάκι με τη γέμιση κλεισμένη μέσα. (έτσι όπως τυλίγουν τη σημαία!).
  • Βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο (που καλύτερα να είναι μικρό για να μπούν στριμωχτά). Αφού επαναλάβουμε με όλες τις λουρίδες το ίδιο, βουτυρώνουμε με πινέλο τα τριγωνάκια αυτά από πάνω.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ως να χρυσοροδίσουν (κοιτάξτε τα να μην "αρπάξουν")! Αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά του.
  • Αφαιρούμε τα καρφάκια γαρύφαλου και περιχύνουμε τα μπακλαβαδάκια.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΑΛΑΤΑ ΚΗΠΟΥΡΟΥ!

Τάρτα με σοκολάτα και αλατισμένη καραμελα!!