Mπακλαβαδάκια!
Εύκολα και μυρωδάτα!!
θα χρειαστούμε:
(για περίπου 18 μπακλαβαδάκια)
- 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 6 φύλλα)
- 1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο
- 2 φλυτζάνια καρύδια ψιλοτριμμένα
- 3 κουτ.σούπας ζάχαρη
- λίγη κανέλα
- λίγο γαρύφαλο σκόνη
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1/4 φλυτζανιού μέλι
- 1 φλυτζάνι χυμό λεμονιού
- 2 καρφιά γαρύφαλο
- Έχουμε ξεπαγώσει το φύλλο μας.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπωλ.
- Στρώνουμε ένα-ένα φύλλο στον πάγκο της κουζίνας. Το αλείφουμε με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα μας.
- Κόβουμε κατά μήκος τα φύλλα σε τρείς ίσες λουρίδες.
- Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση πάνω στην άκρη της κάθε λουρίδας.
- Τυλίγουμε τη λωρίδα τριγωνικά, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε τριγωνάκι με τη γέμιση κλεισμένη μέσα. (έτσι όπως τυλίγουν τη σημαία!).
- Βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο (που καλύτερα να είναι μικρό για να μπούν στριμωχτά). Αφού επαναλάβουμε με όλες τις λουρίδες το ίδιο, βουτυρώνουμε με πινέλο τα τριγωνάκια αυτά από πάνω.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ως να χρυσοροδίσουν (κοιτάξτε τα να μην "αρπάξουν")! Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά του.
- Αφαιρούμε τα καρφάκια γαρύφαλου και περιχύνουμε τα μπακλαβαδάκια.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου